Auteur(s): Beek, K. van; Steketee, M.; Doorn, L. van; Ham, M. (red.)
Jaartal: 2017
Taal: Nederlands
Pagina's: 188
ISBN: 9789461646781
Uitgever: Uitgeverij Van Gennep en Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken / Movisie

TSV: 1 op de 4 - Kindermishandeling, een publiek probleem

Jaarboek voor het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken

Jaarlijks zijn er in ons land meer dan 118.000 kinderen slachtoffer van kindermishandeling of verwaarlozing. Eén op vier Nederlanders heeft er ooit onder geleden of doet dat nog steeds. De cijfers dalen niet. We staan als samenleving machteloos tegenover een van de meest schadelijke van alle misdaden. Dat heeft veel te maken met onze omgang met dit wicked problem. We beschouwen het al snel als privéprobleem, want met de opvoeding van andermans kinderen bemoei je je niet. We weten ook niet goed wat er aan te doen is en wie dat dan moet doen.

In het nieuwe jaarboek van het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken onderzoeken de meest deskundige experts kindermishandeling als publiek probleem. Hoe kunnen we er wel wat tegen doen? Met bijdragen van Sander van Arum, Hilde Bakker, Jurre van den Berg, Jan van Dam, Lia van Doorn, Sietske Dijkstra, Petri Embregts, Dana Feringa, Rien, Fraanje, Noud Frielink, Malou van Hintum, Mariëtte van den Hoven, Esmah Lahlah, Lilian Linders, Katinka Lünnemann, Hanan Nhass, Marijke Nijboer, Floor Peels, Lobke van Rijn, Jitske van der Sanden, Carlo Schuengel, Chris Sigaloff, Rutger Stafleu, Majone Steketee, Peter Vasterman, Caroline Vink, Jacques Wallage.

Voorproefje
Movisie schreef hoofdstuk 9 'Integrale gezinsaanpak MDA++'. Oog hebben voor partnergeweld en andere problemen binnen het gezin is cruciaal als je kindermishandeling effectief wilt aanpakken, schrijven de auteurs. Hoe zorg je als professional dat je de problemen in een gezin in samenhang aanpakt?

[CFA]Download Hoofdstuk 9[/CFA]

 

Prijs: € 19,90

alle publicaties

Zoeken

toon alle publicaties
Hexspoor Fulfilment