Auteur(s): Kelders, Y.; Kwekkeboom, R.
Jaartal: 2018
Taal: Nederlands
Pagina's: 80
ISBN: 9789088691331
Uitgever: Movisie

Kom je eens langs?

'Natuurlijk, een netwerkcoach!' bij eenzaamheid ouderen

De interventie 'Natuurlijk, een Netwerkcoach!' (NeN) is ontwikkeld om mantelzorgers te helpen hun netwerk te vergroten of te versterken. Uit eerder onderzoek naar het bereik van NeN kwam naar voren dat ook ouderen behoefte hebben aan dergelijke hulp, om daarmee hun eenzaamheid te verminderen. In opdracht van Movisie onderzocht het lectoraat Community Care van de Hogeschool van Amsterdam in samenwerking met interventie-eigenaar Mezzo of de interventie ook voor ouderen inzetbaar is.

Uit de resultaten blijkt dat de interventie maar ten dele tegemoetkomt aan de behoeften van de ouderen. De coaches (en hun trainers) schenken vaak
aandacht aan andere competenties en vaardigheden dan aan aspecten die de ouderen zelf het belangrijkst vinden. De benadering van NeN wordt zeker op prijs gesteld, maar er is behoefte aan een meer collectieve benadering in plaats van een individuele aanpak. De indruk is dat met deze aanpassingen NeN alsnog een interventie wordt die ouderen kan helpen bij het verminderen van hun eenzaamheid.

Deze publicatie is deel 30 in de serie publicaties vanuit het onderzoeksprogramma ‘Inzicht in sociale interventies' van Movisie.

50 procent korting in maart en april

De publicaties die uit het onderzoeksprogramma ‘Inzicht in sociale interventies’ zijn voortgekomen, zijn in de maanden maart en april verkrijgbaar met 50% korting. Je krijgt de korting door in de webshop de kortingscode actieESI in te vullen. Doe er je voordeel mee! Lees meer informatie.

 

Prijs: € 17,50

alle publicaties

Zoeken

toon alle publicaties
Hexspoor Fulfilment