Achter de voordeur
Pagina's: 120

Achter de voordeur

Achter de voordeur is een ontroerend en levenslustig boek, waarbij de kracht van kwetsbare bewoners onmiskenbaar onder de kieren van hun voordeuren door naar buiten sijpelt.

Hoe overleef je eigenlijk in een grote stad waarin het motto is dat mensen elkaar met rust laten? Zeker als je eigenlijk dagelijks steun en zorg nodig hebt van anderen is dat nogal een uitdaging. Met een terugtrekkende overheid en het sluiten van instellingen en dagopvang voor verstandelijk beperkten en mensen met psychiatrische problematiek, wonen steeds meer mensen die voorheen structurele zorg ontvingen op zichzelf, tussen ‘gewone’ stadsbewoners.
Fenneke Wekker ging op zoek naar hoe kwetsbare mensen (over)leven in de stad, naar hoe zij zich daar thuis voelen en zichzelf een thuis maken. In dit boekje staan tien persoonlijke verhalen van mensen die in de media soms aangemerkt worden als ‘verwarde bewoners’ of in hun wijken soms als enigszins zonderling te boek staan. Het biedt een kijkje in de levens van mensen die doorgaans hun deuren op slot en hun gordijnen gesloten houden.
Fenneke Wekker (1972) is politiek socioloog en schrijver. Na een carrière als toneelschrijver, bij onder andere het Noord Nederlands Toneel, studeerde zij in 2015 cum laude af aan de Research Master Social Sciences aan de Universiteit van Amsterdam. Haar promotieonderzoek richt zich op in- en uitsluiting in processen van gemeenschapsvorming in grote steden. Sinds 2019 is Fenneke Wekker Hoofd Academische Zaken bij the Netherlands Institute for Advanced Studies in the Humanities and Social Sciences (NIAS-KNAW).

Prijs: € 9,95

alle publicaties

Zoeken

toon alle publicaties
Hexspoor Fulfilment